Mark Marketing Logo
kommunikálj kreatívan
Kérdésed van?
Írj vagy hívj bátran!
telefon: +3630 952 8932
2015. március 02., hétfő 00:00

Ne vegyél mindent magadra, ezt azonban mindenképp

Értékelés:
(1 szavazat)

Neked is van okos-kütyüd? Előfordult már, hogy mobilon néztél egy weboldalt, melyet állandóan nagyítgatni kellett, valamint jobbra-balra navigálni rajta? Dühös voltál?

Ha a te weboldalad nem „érzékeny”, más néven responsive (mobilbarát), akkor a tied is hasonló reakciókat vált ki a mobilon böngésző felhasználókban. Ráadásul a Google legújabb irányelvei alapján rettentő nagy hátrányban is vagy. A te weboldalad vajon „érzékeny lelkű jószág”? Most megtudhatod.

Ha weboldalad nem mobilbarát, akkor nem csak a felhasználó mérges, de a Google is. És mindkettő szemében óriási hátrányban vagy! Miért?

 

Amennyiben kritikus mobilos használhatósági hibákat talál a Google az oldaladon, nem fogja mobilbarátnak tekinteni azt. Ezért okostelefonos felhasználók számára a keresések során ennek megfelelően jelenik majd meg és a találati listán elfoglalt helye is eszerint alakul.

Mivel az emberek túlnyomórésze okostelefonról vagy táblagépről böngészik, - a magyarok közel 44 %-a rendelkezik valamilyen „okos eszközzel”- amennyiben a te weboldalad nem nyújt megfelelő felhasználói élményt ezeken az eszközökön, bizony máris hátrányban vagy náluk!

Az okostelefonok és a tabletek hajtják a piacot. Nem engedheted meg magadnak, hogy a felhasználók egy részéről egyszerűen lemaradj, mert csak és kizárólag mobilon böngésznek, a te weboldalad pedig nem „kompatibilis rá”, valamint a Google nem sorol emiatt a keresések során előre.

De mit jelent az, hogy responsive?

Érzékeny, fogékony, rokonszenvező, készséges. A gyakorlatban annyit tesz, hogy egy responsive weboldal nem azt figyeli, hogy a felhasználó mobiltelefonon vagy tableten böngészi-e az oldalt, hanem az adott eszköz méreteihez igazodva jeleníti meg a honlap elemeit, tartalmait. Weboldalad felismeri, hogy milyen eszközzel lett megnyitva és annak megfelelő felbontással jelenik meg: igazodnak a betűk, a képek, az oldal elrendezése is.

A responsive weboldal optimális vizuális élményt biztosít bármilyen eszközön: okos telefonon, Pc-n, táblagépen, laptopon.

Neked mobilbarát a weboldalad? Teszteld!

Asztali Pc-n a böngésződ méretezésével megtudhatod! A sarkánál fogva kezd el csökkenteni az ablak méretét! Ha ez idő alatt a betűk, képek mérete, illetve az oldal elrendezése folyamatosan változik, akkor „érzékeny” weboldalad van, amennyiben nem, még ma döntsd el, hogy azzá teszed!

A responsive technika legnagyobb előnyei

1 Google támogatás

Mivel a Google irányelvei közé tartozik a megfelelő felhasználói élmény biztosítása és a lehető legrelevánsabb találati lista összeállítása minden adott szó/kulcsszó/kifejezés keresésére; ezért sokkal jobban támogatja a responsive weboldalkészítési technikát (felhasználóbarát weboldal), mint a külön eszközökre fejlesztett megoldásokat!

 

2 Előny a mobilról kezdeményezett kereséseknél

Így a responsive honlap előnye, hogy pozitív elbírálást kap a mobilról kezdeményezett keresések során.

3 Egyszerű és alkalmazkodó

A responsive webdesign segítségével minden eszközön felhasználóbarát, olvasható, jól navigálható weboldalt tudhatsz magadénak. Nincs szükség átirányításokra, a funkcionális elemek változatlanok maradnak, minden esetben a megjelenés igazodik az eszközökhöz.

4 Nincs macera

Bármiről is nézi a felhasználó a responsive weboldalt, nem kerül neki „plusz munkába”, vagy újmozdulatba bármely tartalom elérése. A weboldal automatikusan átméretezi magát, hogy illeszkedjen a készülék képernyőjéhez.

 

A Google irányelveit nem lehet kikerülni. Alkalmazkodni kell hozzá, ha azt szeretnéd, ha a Google felkínálja a weboldalad!

Ráadásul az okos eszközök használatának még nagyobb térhódítása várható a jövőben a felhasználók részéről, így a mobilbarát weboldal, a jövő weboldala lesz! Te se maradj le a jövőről! Segítünk weboldaladnak az átalakulásban!

Megjelent: 2206 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. március 02., hétfő 14:22

Friss Bejegyzések

Kapcsolat

Márk Marketing Kft.
2314 Halásztelek, Diófasor utca 108.
E-mail: 

Adószám: 14917363-2-13
Cégjegyzékszám: 13 09 197431
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-37484785 Erste Bank

Közösség

Ezt olvastad már?

  • Csíped a retro dolgokat?
    Csíped a retro dolgokat? Mit szólnál hozzá, ha valamelyik nap leülnénk egy kávéra és megbeszélnék, miként is tudom igénybe venni a szolgáltatásod?…