Mark Marketing Logo
kommunikálj kreatívan
Kérdésed van?
Írj vagy hívj bátran!
telefon: +3630 952 8932
2015. április 21., kedd 00:00

Mobilgeddon - Ezt sajnos te sem úszod meg

Értékelés:
(0 szavazat)

„Szép új napra” virradt ma a világ. Megmarad a nemzetközi tanulmányi szak. Szerdától drágább lesz a tankolás. És a mai naptól elindult a Google mobil Armageddonja. Miről zagyválok?

Ha az előbbi kettő nem is érint téged, ez utóbbi biztosan, amennyiben weboldalad van. A mai napon a világ vezető gazdasági portáljai nem valami huszadrangú hírként, hanem egyenesen nyitóoldalon számoltak be a Google ma indult, azaz 2015. április 21.-én életbe lépett mindent felforgató mobil algoritmusáról. Hogyan érint ez téged?

A Google átalakítja az okostelefonokon használt keresőalgoritmusát. És a mai naptól kezdve a jövőben olyan oldalakat sorol majd előbbre a telefonról indított keresések során, melyek mobilbarátak. A már hónapok óta emlegetett változás komolyan befolyásolja a különböző kifejezésekre indított keresések során a weboldalak találati sorrendjét, ezért akár drasztikusan átalakíthat egész piacokat. Így nem csoda, hogy a nyugati sajtó már most MobileGeddonként emlegeti az eseményt, melynek hatását a következő egy hétben fogjuk igazán megtapasztalni.

A Mobilgeddon drasztikus eszköz a Google részéről, azonban elsődleges célja, hogy a mobileszközökön indított kereséseknél a mobilbarát oldalak előnyhöz jussanak a nem mobilbarát oldalakkal szemben. A felhasználói szokások ugyanis változtak, és ma már a keresések közel 60 %-át mobilról kezdeményezik.

Egyik napról a másikra?

A Google már hónapok óta küld figyelmeztetéseket, felszólításokat a weboldal-tulajdonosoknak. És a közelgő algoritmus beharangozását is már hónapokkal ezelőtt megkezdték, azonban mint általában, „későn kapunk észhez”.

Egy felmérés szerint a hazai oldalak felkészültsége nem megfelelő. Még mindig vannak vezető portálok, de akár a kormányzati oldalak is, melyek nem mobilbarátak. A kisvállalkozások oldalainak zöméről nem is beszélve.

A te weboldalad mobilbarát?

Amennyiben a te weboldalad nem mobilbarát, hiába felelsz meg minden más kitételnek a Google szemében, és eddig kiváló helyezéseket értél el a keresőkben, a jövőben előfordulhat, hogy óriási visszaeséseket fogsz tapasztalni a mobilról kezdeményezett keresések során. Az asztali számítógépekről indított kereséseket úgy tűnik, nem fogja érinteni, azonban mivel a keresések több mint a felét mobilról kezdeményezik, rengeteg potenciális ügyféltől eshetsz el. Azonban, ha mobilbarát weboldalad van, a mostani változással még profitálhatsz is.

Mire számíthatunk Mobilgeddon után?

A következő napoktól fogva előfordulhat, hogy nem a leginkább releváns tartalmat ajánlja majd fel első helyen a Google, csak azért, mert az adott oldalnak nincs mobilra optimalizált változata. Ehelyett kaphatunk egy kevésbé releváns tartalmat az első helyen, cserébe azonban mobilról is jól navigálható honlapokat kapunk. Így már nem elég a keresőoptimalizálásra, a tartalommarketingre, a meggyőző szövegre figyelned, de weboldaladnak mobilbarátnak is kell lennie ahhoz, hogy elől legyél a találati listákon.

A te weboldalad mobilbarát? Itt ellenőrizheted. Ne csüggedj, még mindig nem késő! Keress meg minket, és mi mobilbaráttá tesszük weboldalad!

Megjelent: 1933 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. április 21., kedd 18:41

Friss Bejegyzések

Kapcsolat

Márk Marketing Kft.
2314 Halásztelek, Diófasor utca 108.
E-mail: 

Adószám: 14917363-2-13
Cégjegyzékszám: 13 09 197431
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-37484785 Erste Bank

Közösség

Ezt olvastad már?