Mark Marketing Logo
kommunikálj kreatívan
Kérdésed van?
Írj vagy hívj bátran!
telefon: +3630 952 8932
2015. június 05., péntek 00:00

Kulisszák mögött - Így készülnek a blogcikkek neked

Értékelés:
(1 szavazat)

Oké. Igazad van!

A blogcikkek számos előnyéről, és önmagában a tartalommarketingről - mint szemlélet - sokszor olvashattál már. Ami szerethetővé tesz téged, ráadásul pénztárcakímélő a kivitelezése. Keresőpozíciók szempontjából is kiváló, hisz a Google a minőségi tartalmat támogatja.

De valahogy furdalja az oldaladat a kíváncsiság, ugye? Mégis hogyan kell elképzelned a gyakorlatban… erről még nem sokat hallottál. Megrendeled a cikkeket, de hogyan tovább? Ezért most jöjjenek a kulisszatitkok. Így készülnek a blogcikkek neked.

Ülsz és nyomkodod a billentyűzetet, kattintgatsz. Vagy a megszokott kézmozdulatokkal pörgeted a mobilodon az oldalunkat. Azon filozofálsz, vajon merjél-e ajánlatot kérni. De hisz nem tudod, hogyan lesznek neked ebből használható cikkeid, amik szakmailag is megállják a helyüket; olvasmányosak, ráadásul a vevőid számára is értékeket adnak. Amik számos látogatót csalogatnak az oldaladra.

Kíváncsi vagy… kétségeid vannak… kicsit tán szkeptikus is vagy? Fogalmad sincs, a gyakorlatban ez mivel fog járni…

Megértelek. Még egy orvosi vizsgálat előtt is nyugodtabbak vagyunk, ha tudjuk mi fog velünk történni.

Ajánlatkérés után - Mire számíts utána?

Az ajánlatkérés semmilyen kötelezettséggel nem jár a részedről. Az ajánlatkérés során a neved és előérhetőségeden kívül a weboldalad megadása, és egy pár sorban megfogalmazott ismertető a foglalkozásodról, szolgáltatásodról; kiindulópontnak bőven elég a számunkra. Így megfelelően utána tudunk nézni, milyen témában is szeretnél velünk cikkeket íratni. Mivel foglalkozol.

Ezután fogjuk veled felvenni a kapcsolatot, és ajánlatot tenni neked. Hisz nem mindegy, hogy egy apartmant vezetsz, vagy érintésvédelmi felülvizsgálatok elvégzése a munkád, netán plc programozás a szakterületed. Egyes témák többletenergiát igényelnek. A háttérmunkák, a források megtalálása és annak „megértése” minden esetben más időt, energiát és „agykapacitást” feltételeznek!

Ha „bonyolult” a szakterületed, akkor nem is tudunk neked segíteni? Dehogynem.

Miről tudunk írni?

Kaptunk már elismerő szavakat automatizálással, szegecsek forgalmazásával foglalkozó cégektől, mint ahogy fogászati rendelőktől, vagy biztosítási kárfelvétellel és karosszériajavítással foglakozó 40 éve a szakmában dolgozó cégtől is. Számos téma, szakma megfordult már az asztalunkon, és számos témában írunk havi szinten.

 

Hogyan állunk neki? Állandóan zargatni fogunk?

Ha eddig úgy gondoltad, hogy a rendelésed után mi majd naponta fogunk zargatni az apró- cseprő szakmai kérdésekkel, és egy „minden percedet megszomorító új munkatárs leszünk”, akit be kell, hogy taníts a szakmád rejtelmeibe; akkor ez esetben ki kell, hogy ábrándítsunk.

 

Ásunk - kutatunk - mi, nem pedig te

Minden cikkünk megírását alapos kutatómunkával kezdjük meg. Egyetlen cikk megírásához több tucat cikket, tanulmányt nézünk át. A böngészőnk „előzmények listája” a nap végére több száz oldal, cikk megtekintéséről ad számot. A tőled kapott anyagokat is átnézzük. A céges blogod elindulása előtt egy cégfelmérő kérdőívet fogunk neked elküldeni néhány „kérdezz-felelek” jellegű kérdéssorral.

 

Vizsgáztatunk? Szó sincs róla…

A kérdőív olyan kérdéseket tartalmaz, melyekkel vállalkozóként alapvetően tisztában kell, hogy legyél! E kérdések megválaszolása révén kialakul bennünk egy kép rólad, hogy ki vagy te; mit csinálsz, miért vagy megoldás egy adott problémára, és kinek nyújtasz megoldást. Célcsoportod milyen problémákkal küzdhet. Ki a konkurenciád. stb.

Ezen kérdéssor megválaszolása nem vesz el órákat az életedből, de a rászánt néhány perced megkönnyíti a jövőbeli munkánkat. A kezdetek kezdetén megtörtént egyeztetések után amennyiben szeretnéd meghatározni a cikkek témáját, megteheted; azonban teljes egészében ránk is bízhatod a témaválasztást. Menet közben esetleg apró információmorzsákat fogunk tőled kérni; de nem hosszú válaszokra és szakmai magyarázatokra számítunk tőled, hanem maximum eligazításra, hogy „ne balra menjünk ott, ahol jobbra kéne menni”. A nyomozás a mi reszortunk.

Megkapom őket, vagy rögtön felkerülnek a honlapomra?

A megírt cikkeket minden hónapban elküldjük neked, hogy lásd elkészültek, és a szakmai szempontból történő ellenőrzésnek is örülünk. Ha esetleg szakmailag szükséges itt-ott javítani egy-egy adatot, azt javítjuk. A szakmai ellenőrzés elsősorban a te javadat szolgálja. De ennek elhagyásáról is dönthetsz.

Ha te szeretnéd kezelni a blogrovatod frissítését, megteheted. De annak tartalmi feltöltését is vállaljuk.

Hogyan készülnek az egyedi kreatív kísérőképek?

A blogcikkekhez (mindegyikhez külön) egy egyedi kreatív kísérőképet készítünk, mely a cikk lényegének kiemelésére hajaz. Figyelemfelkeltő, sok esetben a cégedet előtérbe toló „minireklám”.

A cikkek elkészítése után megtervezzük a kreatív képet. Saját készítésű, céged birtokában található képeket; termékfotókat és public domain (szabad felhasználású ingyenes) képeket keresünk jogtiszta, ingyenesen letölthető és felhasználható képgyűjtő oldalakon. A cikkek kísérő képei, kreatív ötletekkel párosítva képszerkesztő program segítségével kelnek életre. A cikkeket és hozzá a kreatív képet is egy személy készíti. Így a kettő teljes összhangban van egymással.

Mi nem csak a cikkek, de a blogcikkekhez készült képek esetében is az egyediségre törekszünk.

Mennyi időre célszerű blogcikkeket rendelni?

Őszinték leszünk veled. Mivel a tartalommarketing egy szemlélet, nem pedig a problémáid egyetlen hét, vagy 2 hónap alatt megoldandó „antibiotikumja”; ezért célszerű hosszabb időintervallumban gondolkodnod! Ez persze nem azt jelenti, hogy néhány ütős cikk - melyet a közösségi médiában és hírlevélben is reklámozol - nem hozhat eredményeket; azonban mindösszesen 3 edzéssel ne akarj olimpiát nyerni!

Kérj ajánlatot még ma! Van még kérdésed? Tedd fel nekünk itt!

Megjelent: 1886 alkalommal Utoljára frissítve: 2015. június 16., kedd 07:47

Friss Bejegyzések

Kapcsolat

Márk Marketing Kft.
2314 Halásztelek, Diófasor utca 108.
E-mail: 

Adószám: 14917363-2-13
Cégjegyzékszám: 13 09 197431
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-37484785 Erste Bank

Közösség

Ezt olvastad már?