Mark Marketing Logo
kommunikálj kreatívan
Kérdésed van?
Írj vagy hívj bátran!
telefon: +3630 952 8932
2016. január 28., csütörtök 12:23

Így reklámozd a szöveged kreatívan!

Értékelés:
(2 szavazat)

„WOW. Honnan szeditek elő ezeket a kreálmányokat, melyeket a cikkek mellé helyeztek ki?”- teszik fel a kérdést sokan.

Nem „gyártunk le” egyetlen blogcikket sem anélkül, hogy egy - a cikk lényegét, üzenetét erősítő - reklámszerű kreatív képet ne készítenénk hozzá. Minden egyes ügyfelünk, minden egyes cikkéhez. Így a tiédhez is. De miért jársz jól vele?

Egy álláskereső portálon a fényképes önéletrajzok nagyobb prioritást élveznek. Egy újságárus stand előtt a képes és színes újságok felé nyúlnak gyakrabban a vásárlók. A színes és képekkel tarkított könnyedebb bulvárlapok kelendőbbek a képhasználattal nem élő „szürke” napilapokkal ellentétben.

Ez alapján vajon mekkora jelentősége van az Interneten a színes és figyelemfelkeltő képeknek egy cikk kíséreteként?

Óriási.

A képpel illusztrált szöveg sokkal nagyobb hatással van az olvasóra, ráadásul a szöveg mondanivalóját is erősítheti. Az illusztrációként használt kép, mely a cikkhez tartozik; leíró, magyarázó és értelmező funkcióval bírhat.

 

Amiért érdemes ütős kísérőképpel társítani a szövegírást

Figyelemfelkeltő, így erősíti a mondandót

A főcím mellet a kép az egyik legjobb figyelemfelkeltő eszköz lehet a cikk mellett, mely azonnal megragadja a figyelmet.

Segíthet a szöveg értelmezésében

Az illusztrációként használt képek a szöveges tartalmat értelmezhetőbbé teszik! Mint ahogy a színes és illusztrációval ellátott iskolai tankönyvek is szívesebben olvasott tartalommal bírnak, és megjegyezhetővé teszik a tartalmat.

Egy ütős illusztráció növelheti a konverziót

Ráadásul akár több látogatót is hozhat az oldaladra, a képkeresőkön keresztül valamint a közösségi médiának köszönhetően. Hiszen biztos lehetsz benne, hogy egy képes cikk posztolva a Facebookon nagyobb érdeklődést vált majd ki, mint egy szöveges poszt.

A képek tagolnak

A szöveg kíséreteként felhasznált képek formailag is tagolják a szövegedet, könnyebb olvashatóságot biztosítva ezzel.

 

„De honnan szerezzek képet a megírt szöveghez?”

Te is az általános problémával küzdesz? Honnan szerezz képeket a bejegyzésekhez?

„Végül is ott a Google, onnan leszedni a legegyszerűbb”. Vélik sokan. Pedig a Google képkeresőjéből lelopni egy képet etikátlan és jogellenes, a jogtulajdonos pedig - csak idő kérdése - hamar megtalálhatja az oldalunkat. Csak azért, mert megtalálható valami az Interneten, nem vihetjük úgy, mint Floki a lábtörlőt.

Élhetsz viszont saját készítésű képekkel, melyek munkádat, a munkafolyamatokat, termékeidet mutatja be. Esetleg számos képügynökségnél vásárolhatsz honlapodra fotókat, „stock fotókat.” Netán ingyenes képgyűjtő oldalakról használhatsz képeket. Azonban ezek nem lesznek egyediek és a legtöbbször üzenetet sem közvetítenek, netán előfordul, hogy mindenki ugyanazokat használja.

 

Miért jársz jól, ha mi készítjük el a szövegekhez a képeket?

A cikkekhez készült képek kiválasztásával nem kell bajlódnod, egyedi és kreatív kísérőképet készítünk minden egyes cikkhez. Ezek nem csak jogtiszták, de egyediek és kreatívak is. Csak neked készítjük az adott cikkhez.

Saját készítésű, birtokodban található termékfotókat és public domain (szabad felhasználású ingyenes) képeket keresünk jogtiszta, ingyenesen letölthető és felhasználható képgyűjtő oldalakon.

A kísérőképek képszerkesztő program segítségével „kelnek életre” egy meglévő ötlet alapján és erősítik a cikk mondandóját. Valamint akár „reklámként” elkészítve ingyenes reklámot biztosítanak neked, cégedet előtérbe toló „minireklámként”. A blogcikkekhez (mindegyikhez külön) egy egyedi kreatív kísérőképet készítünk, mely a cikk lényegének kiemelésére hajaz.

A cikket és hozzá a kreatív képet is egy személy készíti. Így a kettő teljes összhangban van egymással. Mi nem csak a cikkek, de a blogcikkekhez készült képek esetében is az egyediségre törekszünk.

 

Rendelj tőlünk blogcikkeket, így nem csak a szövegírást tudhatod le, de az illusztrációt is. Kérj ajánlatot itt!

Megjelent: 2486 alkalommal Utoljára frissítve: 2016. január 28., csütörtök 12:30

Friss Bejegyzések

Kapcsolat

Márk Marketing Kft.
2314 Halásztelek, Diófasor utca 108.
E-mail: 

Adószám: 14917363-2-13
Cégjegyzékszám: 13 09 197431
Bankszámlaszám:
11600006-00000000-37484785 Erste Bank

Közösség

Ezt olvastad már?